Fleurop & Serieus RequestHet doel van Serious Request 2013 is aandacht voor de 800.000 kinderen (= 2200 per dag!) die jaarlijks onnodig sterven aan diarree. Deze diarree mag met recht een stille ramp worden genoemd door het ontbreken van schoon drinkwater, zeep en toiletten.

De 3 DJ's die van 18 tot en met 24 december het Glazen Huis in Leeuwarden gaan bewonen zijn Giel Beelen, Paul Rabbering en Coen Swijnenberg. Zij gaan er in die week alles aan doen om zoveel mogelijk aandacht te vragen en geld in te zamelen voor de aanpak van deze stille ramp. Het Rode Kruis helpt met schoon drinkwater en zeep, met de bouw van sanitaire voorzieningen, en met training en informatie over het belang van goede hygiëne.

Jonge kinderen, met name die tot vijf jaar oud, zijn kwetsbaar omdat ze nog weerstand moeten opbouwen en diarree breekt de weerstand af. Kinderen met diarree die niet behandeld worden sterven door uitdroging. Ouders hebben meestal onvoldoende kennis om diarree te voorkomen, om het zieke kind te helpen en het leven van hun kind te redden. Met praktische hulp en begeleiding kan deze stille ramp bestreden worden. 

3fm-serious-requestFleurop steunt dit initiatief en heeft een 'Serious Request boeket' samengesteld vanaf € 19,95. Van elk Serious Request boeket dat verkocht wordt, gaat € 1,50 naar de actie tegen kinderen die overlijden aan diaree. Deze actie loopt tot en met 24 december.